• Idil·lis-i-cants-mi´stics-coberta

Idil·lis i cants místics

Obra Completa en Edició Crítica

Idil·lis i cants místics va ser el primer llibre publicat per Jacint Verdaguer després de L’Atlàntida; amb el recull, l’autor volia donar una imatge pública de poeta religiós que completés la que havia ofert com a poeta heroic. En el volum, amb el Càntic dels Càntics, Ramon Llull i Sant Joan de la Creu com a referents religiosos més visibles, hi trobem textos tan coneguts de l’obra poètica verdagueriana, com la cançó de bressol «Lo Noi de la mare», o «Marina», «Sant Francesc s’hi moria», «Qui com Déu?», «Jesús als pecadors», «Plor de la tórtora» o «Volada de l’ànima».

D’innegable èxit editorial (se’n van fer quatre edicions el 1879, 1882, 1885 i 1891), Idil·lis i cants místics aplega poemes redactats per Verdaguer entre 1866 i 1882 en
indrets ben distints: Tavèrnoles, Vic, Vinyoles d’Orís, durant els viatges a L’Havana com a capellà de la companyia Transatlàntica, Barcelona o Comillas, entre
d’altres. Precedit d’un pròleg de Manuel Milà i Fontanals, les seixanta-set composicions que l’integren mostren una fusió entre poesia popular, misticisme i literatura bucòlica, i exposen una experiència mística en què l’ànima del poeta ha estat desterrada en un món material que és, per a ella, presó i pecat, i com la manera que té de recordar i d’assolir la divinitat és a través de la natura, seguint l’idealisme franciscà. Camps mostra en l’estudi preliminar l’inici de la poesia mística en la producció poètica de Verdaguer.

Col·lecció: OCEC
Primera edició: Març 2021
Nº de pàgines: 466
Rústica: amb solapes
ISBN: 978-84-944586-6-8
Preu: 28€
En venda a les llibreries i a la Casa Museu Verdaguer de Folgueroles

/L’AUTOR
Josep Camps Arbós (Calella, 1963). Doctor en filologia catalana i Premi extraordinari de Doctorat. Catedràtic de llengua i literatura catalanes a l’INS La Serra, de Mollerussa, i professor col·laborador de la Universitat Oberta de Catalunya. Membre numerari de la Societat Verdaguer, la seva tasca d’investigador i d’editor s’ha centrat en la literatura catalana dels segles XIX i XX, especialment en les figures de Jacint Verdaguer, Àngel Guimerà, Narcís Oller, Josep Carner, Xavier Benguerel, Vicenç Riera Llorca, Domènec de Bellmunt, Rafael Tasis, Manuel de Pedrolo, o els germans Ramon i Joan Baptista Xuriguera.